Filming med Hexacopter. Elva Karasjohka

Her kan dere se hvordan man filmer med hexacopteret. Sverre Nymo filmet meg når jeg filmer båtkjøring oppover elva karasjohka i sommer. På slutten av filmen ser man resultatet av det som ble filmet og litt til. Musikken heter Gáhtaráiggi og det er  Johan Anders Bær som joiker den.

Johan Anders Bær, fra Karasjok og Magerøya, har røttene solid plantet i den klassiske tradisjonelle joiken. Han er også blant de fremste i å ta joiken til moderne former og andre musikksjangere samtidig som joikens særegne uttrykk beholdes. Han har gjort flere CD innspillinger og opptrådt på ulike scener i verden.

På hans nyeste CD «Verdde» (Guest Friend), stiller Bær med en kompakt combo som bærer med seg den beste erfaringen fra møter mellom musikalske kulturer. Dette er nykomponert tradisjonell joik i moderne drakt. I sin opptreden med joik tar Johan Anders oss med på stemningsfull reise med meditative strekk fra vide vidder til nære små joikende øyeblikk og frynsete rocka utblåsninger.

http://www.gubemusic.com/album_14910

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s