Finnmarksløpet 2014

Bilder fra Finnmarksløpet 2014

Finnmarksløpet – Europas lengeste hundeløp

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten for et lite knippe spesielt intresserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. I 2001 ble Finnmarskløpet AS etablert, med en ansatt. Fra den gang har løpet blitt proffesjonalisert og kommersialisert fra å være et lite sportsarrangement til å bli landsdelens største idretts- og kulturarrangement. I 2013 stod 129 spann fra 13 forskjellige nasjoner på startstreken, fordelt på våre to klasser.

Merkevaren Finnmarksløpet har de senere år blitt svært solid, både som arrangement og som et felles symbol på et samlet Finnmark i fest.

Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger fra løpet og interessen blant det norske folket har eksplodert. Vi opplever også at publikum fra hele verden retter blikket mot Nord-Norge og Finnmark mens løpet pågår. Publikumstallene på NRKs sendinger og egne digitale medier viser en forbløffende økning fra år til år, og vi lar oss stadig imponere over fantastiske seertall og nettbesøk under løpsuka.

Løpet starter lørdag i uke 10 hvert år fra Alta sentrum. Vi kjører åpning av løpet med påfølgende start for FL-500 og showstart for FL-1000 i Altas gågate. Det er en folkefest med speaker, musikk og tusenvis av publikummere. For mer detaljert informasjon om starten kan du gå til programsiden.

Sorrisniva ligger 16,5 km fra Alta sentrum. Alle 14-spann restarter fra Sorrisniva nøyaktig to timer etter de har blitt klokket ut fra Alta sentrum. Stedet har ideelle turforhold og vi opplever hvert år stor publikumsoppslutning også her.

På grunn av begrensede parkeringsmuligheter i Sorrisniva setter vi opp shuttelbusser som går kontinuerlig tur/retur fra bussterminalen i Alta sentrum til Sorrisniva fra klokken 12.00 til ca klokken 16.00. Billettpris kr.50,- per vei. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av shuttelbussene da dette vil lette parkeringsutfordringen betraktelig.

Våre to klasser

8-spannsklassen kjører 500 km, starten går i Alta lørdag og fortsetter som en rundtur i Vest-Finnmark. Målgang for beste kjører er som regel mandag ettermiddag (50-55 timer etter start).

14-spannsklassen kjører 1000 km. Denne klassen kjører helt fra Alta i Vest-Finnmark til Kirkenes i Øst-Finnmark og tilbake til Alta. De første kjørerne forventes inn i løpet av torsdag/fredag (125-150 timer). Målgangen for de første kjørerne er alltid vanskelig å forutse. Vær og føreforhold spiller en stor rolle i løpets utvikling underveis, derfor er målgangen like uforutsigbar som været i Finnmark. Men nettopp på grunn av uforutsigbare og utfordrende værforhold, er løpet blitt svært populært for hundekjørere fra hele verden.

Her finner du trasekart for begge klasser.

Dersom du som publikum ønsker å følge kjørerne fra sjekkpunkt til sjekkpunkt vil du i tillegg til store sportslige begivenheter, være vitne til et utrolig samspill mellom hunder og mennesker mot krevende naturkrefter. I tillegg vil du få den unike Finnmarksnaturen og kulturen i landsdelen med på kjøpet.

Samtlige som er involvert i avviklingen av Finnmarksløpet har et felles mål – å gjøre Finnmarksløpet til verdens beste hundeløp.

Fra siden: http://www.finnmarkslopet.no/page.jsp?ref=about-us&lang=no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s