Why I photograph

Why photography
It all started in 2000 when I was sick. My job was previously owner of a gas station in Karasjok. But when the body would more and began to collapse totally, I realized that such could not continue. It was hard, but eventually I just had to listen to your body.

IMG_4959

Photo Interest was my salvation.
I bought a hexacopter in 2010 after my good friend Roy Arne got me on the idea of photography from the air. And with this one flying craft that has gradually been to three different flax in my garage.

Safety is important
I have both aerial permission from the National Security Authority, permission to fly from Norwegian Civil Aviation Authority and insurance.


Hvorfor fotografering
Det hele startet i 2000 da jeg ble syk. Jobben min tidligere var eier av en bensinstasjon i Karasjok. Men da kroppen ikke ville mer og begynte å kollapse totalt, innså jeg at slik kunne det ikke fortsette. Det var knallhardt, men til slutt måtte jeg bare lytte til kroppen.

Om det er hjerneblødning vet jeg ikke
Etterhvert har noen leger konkludert med at plagene trolig skyldes en hjerneblødning. Etter flere forsøk på å komme tilbake til arbeidslivet har jeg imidlertidig erkjent at slik blir det ikke.

Fotointeressen ble redningen min.
Jeg kjøpte et hexacopter i 2011 etter at min god venn Roy Arne fikk meg på tanken på å fotografering fra lufta. Og med denne ene flyvende farkosten som etterhvert har blitt til tre ulike linet i garasjen min, så storkoser jeg meg til tider med hobbyen min. Men der er også mye frustrasjon med de flyvende greiene mine. Det har blitt mye tid i garasjen for å få til det jeg har oppnådd.

DSC01829

Det gir meg så utrolig mye glede å holde på med dette. Fotointeressen har jeg hatt i over 20 år. Og jeg setter så utrolig stor pris på at jeg har noe å holde på med om dagene, uten fotograferingen og filmingen så tror jeg ikke jeg hadde vært her jeg er i dag. Jeg glemmer til tider det smertehelvete jeg lever i når jeg fotograferer.

Filmer elven Karasjohka. Filmer med Canon XF305

Filmer elven Karasjohka. Filmer med Canon XF305

Og til dere som har lyst til å begynne med droner og fotografering fra lufta, så husk en viktig ting før du starter opp. Om du ikke har en tålmodig kone eller kjæreste så ikke start med dette, fordi denne lidenskapen kan ta mye tid. Jeg har vært så utrolig heldig som har min tålmodige kone Siv som holder ut med min hobby.

Sikkerheten er viktig
Før man kan sette igang med hexacopter eller droner som noen vil at det skal hete, så er det mye papirer man må ha i orden. Jeg har både flyfototillatelse fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, tillatelse til å fly fra Luftfartstilsynet og forsikring. Dessuten har jeg en operasjonsmanual med sjekklister og alle nødvendige elementer for å fly disse på en sikker måte.

 

Siv og Jan Helmer Olsen

Siv og Jan Helmer Olsen

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s