My trips and more

Fremhevet

Her oppdatere jeg mine foto og film turer og andre prosjekter jeg holder på med.
I try to update with pictures and movies when I have been on tours and other projects I’m working on. Down on this page you can see my pictures and movies from my trips and more

Reinflokken på tur til skillegjerdet

Reinflokken på tur til skillegjerdet
Jeg har vært på Finnmarksvidda og filmet og fotografert når reinene er på tur til vinterbeitene. Virkelig et herlig syn å se alle dyrene som er på tur mot skillegjerdet. Det å fotografere under så spesielle lysforhold som vi har på denne årstiden, er bare helt rått. Tiden vi er i nå kalles mørketid, men det burde ha vært et annet navn fordi naturen viser seg nå i de mest utrolige fargene.

Untitled Project 4
Les videre

Naturen byr på mange opplevelser. Elgen kommer

07. oktober 2015.
Naturen byr på mange opplevelser. Tidlig i dag drar vi på jakt, det er helt vindstille og 10 minus grader. Finner meg en utkikkspost og begynner å lokke. Går ikke lang tid så kommer denne karen, en okse på 19-20 tagger. Den er litt for stor for at jeg skyter den så sent i jakta. Så da kan man like gjerne filme den. Jeg og oksen prater i 1 time. Jeg syns den kommer litt for nært så jeg reiser meg opp, og oksen stikker. Det er slike øyeblikk jeg setter stor pris på.

Morten Bliens verdensrekord

Gratulerer med verdensrekorden Morten Blien. Her er en liten smakebit av det som er filmet på denne turen. Over 21 mil på scooteren, der er rått. Lykke til i kveld. Del gjerne filmen.

Her kan du se hele turen til Morten Blien, 4 timer

Facebook filmen som ble satt ut fredag 18.09.15

18.sep 2015, a Norwegian man named Morten Blien hopped on his Polaris RMK 800 and drove about 131 miles – down the Tana River in Finnmark, Norway. He was attempting to break the world record for distance driven on water with a snowmobile, previously set by European watercross champion Antti Holmberg (180 kilometers, or 111.9 miles).

Blien did surpass the mark, but he fell short of his goal of 240 km when his sled inexplicably stopped in the middle of the river after 212 km.

Blien said he wasn’t sure what ultimately caused the snowmobile to quit. An additional throttle lever had been installed on the sled so that if one hand got tired, Blien could use the other to power the sled. It’s possible that a malfunction caused the gas to stop flowing adequately to the engine.

The world record attempt still needs to be submitted to Guinness for approval. There is some uncertainty about whether it will be approved since Blien did not drive the snowmobile ashore.

The entire trip lasted four hours. Blien was tired but satisfied after his run, saying that he considered everything after 180 km to be a bonus. He was also surprised at the number of local people who came out in the cold weather to support him.

Link til Amercian Snowmobiler Magazine  

Link til NRK: NRK Sápmi: Morten Bliens verdensrekord vekker internasjonal oppsikt.

Norwegian Morten Blien Breaks Watercross World Record

Verdensrekorden er slått

Fredag 18.09.15 kl. 13:00 startet Morten Blien verdensrekordforsøk. Kl 1630 passerte han forrige rekord på 180 km. Morten Blien kjørte i fire timer og 212 km

Denne filmen er ikke redigert. Så har er hele turen hans på 4 timer.

EM i Kirkene. Vanncross.

EM i Kirkene. Vanncross. Vinnerer ble Morten Blien fra Tana.
Nr 2 Tim Marklund Sverige. Nr 3. Inge Hansen Norge
Nr 4. Alfred Øqvist Sverige og Joachim Olsen ble nr 5
pluss at det ble GULL i lag EM i watercross til Joachim.

Snowmobile on water in Karasjok

Da har Karasjok motorklubb endelig fått tillatelse å trene i sin egen kommunen.
Tidligere måtte de til Finland for og trene på vann med scooter.
Og her en liten film fra når gutta har vært å trent med snøscooter på vann. Joachim og Per Tommy som kjører trening.

Karasjok motor club has finally received permission to train in their own home place.
Previously, they had to travel to Finland to drive snowmobile on water.

Laksefiske i Karasjohka

Det har blitt litt lite filming og fotografering denne sommeren, men her er litt av det som har festet seg på filmrullen fra Norges vakreste elv, Karasjohka. Det har vært en spesiell sommer i Karasjohka, det har vært mange opp og nedturer på grunn av at helsa min ikke har hengt helt med i det man har hat lyst til å gjøre i år. Og slik er det med det. Og Sverre Nymo har holdt ut med meg siden 24 juni, planen er at Sverre skal være dritt lei laksefiske før han reiser sørover og jeg prøve og bli lei Sverre, og bli lei Sverre kan bli meget vanskelig. God sommer.

Dji inspire 1

Har drevet å filmet med en ny flyvende greie som heter Dji inspire 1. Fikk denne maskinen i begynnelsen av mai mnd. Maskinen i seg selv er utrolig enkel å fly. Men så er det bildene og filmene den skal produsere for meg. Og her har Dji enda en lang veie før de er i mål. Dette er virkelig en skikkelig ned tur for meg. Maskinen koster ganske mye, og da hadde jeg vertfall ventet at de hadde klart å komme opp mot gopro hero 4 sitt kamera noe de slettes ikke klarer. Og goproen er heller ikke av det beste.
Men når det er sakt så er dette en filmmaskin som virkelig er lett å jobbe med.
Og det er sikkert bare jeg som er litt vel kresen med det jeg holder på med.

Men her kan dere se litt av det jeg har filmet her om dagen. Ha en fortsatt god helg og sommer Jan Helmer Olsen

Ny maskin DJI INSPIRE 1

Ny maskin til filming. Har flydd den nå litt over 70 turer og det er en helt grie maskin å fly og filme med. Kamera som henger under leverer 4K og 12 megapixel bilder. Sensoren i kamerat er et Sony EXMOR 1/2.3”.360 grader gimbal, HD (720p)videolink downstream til Ipaden Automatisk start og landing der armene trekkes opp for å gi kameraet 360 graders panorering. Rekkevidden sies å være opp mot mot 2km med lovlig senderstyrke. Flytid ca18-20 minutter pr batteri, og i GPS-modus vil modellen selv vite hvor den skal returnere og lande for å unngå tomt batteri.

Noen bilder fra Inspire 1

Les videre

Finnmarksvidda fra Øst til vest

Dette har vært en fin uke på Finnmarksvidda. Begynte helga på Ravnastua hos Oskar med en en liten tur over til Mollisjok på lørdagen. Mandag gikk turen til Ifjordfjellet og med scooter til Sommervann med Tom Hardy og Nrk Oslo. Ifjordfjellet viste ikke sin beste side av været, sludd, regn og tåke. Men filming ble det med hexacopteret mitt selv om været ikke var av det beste. Torsdagen ble det en liten tur opp til Mollisjok i strålende solskinn og herlig vær med litt flyvning med hexacopteret igjen. Og denne helgen blir jeg hos Oskar på Ravnastua.

Tom Hardy på tur med NRK

Tom Hardy på tur med NRK

Se flere bilder.

Les videre